{ "title": "Ahmet Maranki Elma Sirkesi", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/ahmet-maranki-elma-sirkesi.jpg", "date": "20.01.2024 08:24:18", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "
Ahmet Maranki Elma Sirkesi, Ahmet Maranki elma sirkesi, her derde devadır. Ahmet Maranki elma sirkesi içerisinde bulunan pek çok vitamin ve mineral barındırmaktadır. Ahmet Maranki elma sirkesi bu vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzda saçımızdan tutunda, cildimize, iç organlarımıza, bağışıklık sistemine destek olur ve çalışmalarını düzenler. Ahmet Maranki elma sirkesinin içinde bulunan beta karoten çok önemli bir A vitaminin öncül maddesidir. Beta karoten elma sirkesi sayesinde vücuda alınır. Alınan beta karoten karaciğerde depolanır ve ihtiyaç halinde A vitaminine dönüştürülür. Ahmet Maranki elma sirkesinin özellikle elde doğal olarak yapılmış olması çok önemlidir. O yüzdende bu kadar farklı yerlerde kullanılan elma sirkesini herkesin evinde bulundurması gerekir. Yetişkinler günde en az üç elma yemelidir. Çocuklara ise bir elma yedirmeliyiz. Elma ve elma sirkesinin çok faydası vardır. İnsan doğasına en uygun olan meyve elmadır.

Ahmet Maranki Elma Sirkesinin İçerisinde; Kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, silisyum, meyve asitleri, beta karoten, A vitamini, C vitamini, B1, B2 ve B6 vitaminleri bulunmaktadır. Kısacası elma ve elma sirkesini çok sık ve düzenli şekilde tükettiğimiz zaman vücudumuzda zararlı maddelerden kurtulur ve sağlıklı bir şekilde yaşamımıza devam edebiliriz.

Ahmet Maranki Elma Sirkesi Ne İçin Kullanılır? Elma sirkesinin doğal olanları birçok alanda kullanılır. Zayıflamada, yemeklerde, salatalarda ve gargara gibi kullanım çeşitliliği olan bir üründür.
Ahmet Maranki Elma sirkesi yapılışı; Elmayı yaparken elmanın kendisini veya kabuğunu kullanabiliriz. Bu tarifimizde elmanın kabuğunu kullanacağız. Üç elma kabuğunu soyuyoruz ve kabukları bir kavanoza yerleştiriyoruz. Üzerine elmanın üzerine çıkacak şekilde alkali su koyuyoruz. Su yalnız Alkali su olmalıdır. Çünkü alkali su olmadan sirke olmaz. Kavanozun ağzı ile su arasında bir bir miktar mesafe olmalıdır. Alkali suyu kattıktan sonra siyaz bulguru dediğimiz doğal bulgur katılmalıdır. Daha sonra yarım çay bardağı nohut, yarım çay bardağı esmer şeker karıştırılmalıdır. Daha sonrasında kavanozun uzun ağzını bir tülbentte kapatıyoruz. Her gün sabah akşam yirmi bir gün boyunca düzenli olarak karıştırıyoruz yirmi bir gün dolunca sirkemizi gönül rahatlığıyla kullanabiliriz. Sirkenin oluşması için 10-15 günün yeterli olduğunu düşünenlerde vardır. Fakat sirke 21 günde olur.

Afiyet olsun.
" } ] }