{ "title": "Baharatlı Elma Dilim Patates", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/baharatli-elma-dilim-patates.jpg", "date": "18.01.2024 23:57:08", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Baharatlı elma dilim patates; Patates olsun da nasıl olursa olsun diyen birçok kişi vardır. Yani patates ne şekilde hazırlanırsa hazırlansın severek tüketenlerden bahsediyorum. Özellikle zor bela yemek yedirdiğimiz çocuklarımıza patates kızartması hazırlayıp verdiğimizde hiç itirazsız yerler. Bizde bu kızartmaları bol ya da sağlıksız bir şekilde hazırlamak yerine çok daha lezzetli ve az yağlı yani daha sağlıklı hazırlamanın yollarını arıyoruz. Bunun için oldukça lezzetli alternatifler bulunmaktadır. Örneğin baharatlı elma dilim patates. Bu enfes lezzeti istersek kahvaltıda, istersek yemeklerin yanına garnitür olarak hazırlayıp sunabiliriz. Özellikle kebap tarzı etli yemeklerin yanına oldukça yakışmaktadır. Yediden yetmişe herkesin severek yiyeceğini düşündüğüm bu lezzeti dilediğimiz baharatları kullanarak kendi damak zevkimize göre de hazırlayabiliriz. Üstelik kullandığımız birtakım baharatlar fırında çıtır çıtır kızarmış elma dilimi patateslere enfes bir aroma katmaktadır. Ben sizlerle aromasını sevdiğim birtakım baharatlarla hazırladığım elma dilim patates tarifini paylaşıyorum dilerseniz siz farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Baharatlı elma dilim patates yapmak için cips patateslerini seçtiğiniz taktirde en mükemmel sonucu elde edeceğinizi düşünüyorum.

Baharatlı elma dilim patates
Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazırlayacağımız patatesin kabukları kalın ise bir güzel yıkayıp soyuyoruz. Eğer ince kabuk cips patatesi ise kabuklarını soymaya gerek yok bir güzel yıkayıp elma dilimi şeklinde soyuyoruz. Patatesleri kararmaması için batası soğuk suya koyup bekletiyoruz. Biz bir yandan derin bir kâsenin içerisine, kekik, karabiber, pul biber, yoğurt, tuz, nane ve sıvı yağı koyup iyice karıştırıyoruz. Daha sonra suyunu süzüp kuruladığımız elma dilim patatesleri baharat sosunun içerisine koyup patateslerin her yerine eşit miktarda ulaşması için bir güzel harmanlıyoruz. Daha sonra fırın tepsisinin üzerine pişirim kâğıdı serip üzerlerine hazırladığımız baharatlı patatesleri diziyoruz. Daha sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında bir güzel kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirim süresini ilk 20 dakikadan sonra bıçak veya çatal yardımı ile kontrol ederek belirleyebiliriz. Hazırladığınız baharatlı elma dilim patatesi enfes bir kahvaltı eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }