{ "title": "Cennet Elması", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/cennet-elmasi.jpg", "date": "23.01.2024 03:15:21", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Cennet Elması, Ana vatanı Çin ve Japonya olan ülkemizde ise Karadeniz, Hatay ve Antalya'da yetiştirilen bu oldukça lezzetli meyve, Türkiye'de ilk defa Artvin yöresinde yetiştirilmiştir ve o dönemde Artvin Trabzon'a bağlı olması nedeniyle halk arasında bu meyveye Trabzon hurması da denilir. Kışın yapraklarını döken seyrek dallı olan ağaçlarda yetişir. Ağacın gövdesinin kabukları şeritler çatlaktır. Yaprakları ise 6-15 cm uzunluğunda eliptik bir yapıya sahiptir. Üst yüzeyleri koyu yeşil renkte parlak ve tüysüz, alt yüzeyleri ise tüylüdür. Haziran ayında sarımsı beyaz renkte çiçek açan ağacın meyveleri, sonbahar mevsimine doğru olgunlaşır. Cennet elması portakal renginde sert iken toplanır ve toplandıktan sonra olgunlaşması için bekletilir.