{ "title": "Elma Çiçeği", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-cicegi.jpg", "date": "20.01.2024 08:26:47", "author": "CANSU SİCİMOĞLU", "article": [ { "article": "
Elma Çiçeği; Elma, Amasya yöresine ait tadı mayhoş sert ve sulu sağlıklı bir meyvedir. Elma çiçeği, ağaç yapraklarıyla beraber aynı zamanda gri ve pembe tonlarında açar. Elmanın çiçeklenmesi geç olur, aşırı soğuklarda donar. Elma çiçeği motiflerini yazmalarımızda sık sık görmüşsünüzdür. Gri ve pembe tonlarında olan elma çiçeğini, motiflerde her renkte görebilirsiniz. Elma,12 ay boyunca tüketebileceğimiz kolay bulunabilen bir meyvedir. Sindirim sistemine faydalı olduğundan günde bir tane yenilmesi tavsiye edilir. Diyet listemizin ilk sıralarında yer alır, sabahları bir bardak ılık su içtikten sonra aç karnına yenildiği taktirde gün boyu tokluk hissi verir. Elmanın birçok çeşidi vardır. Küçük, yeşil ve sarı renkte olanlar yaz aylarında yetişir. Büyük, sarı ve kırmızı olanlar ise kış aylarında yetişir. Kırmızı ve büyük elma her zaman bana çocukluğumdaki pamuk prenses ve yedi cüceler filmdeki cadıyı hatırlatır. Kırmızı ve büyük elma her zaman favoridir. Sarı renkte olan elmaya aynı zamanda bazı kesimlerde muz elmada denir. Muz, elmayla karşılaştırıldığında daha pahalı bir meyvedir. Aldığımız vitaminler açısından 2 adet sarı elmanın 1 adet muza eşdeğer olduğu söylenir. Elmayı sadece meyve olarak tüketmiyoruz. Elma reçeli yaparak kahvaltı soframızı şenlendirebiliriz. Aynı zamanda tatlı ihtiyacımızı da elma reçeliyle giderebiliriz. Hem doğal hem de şekerini kendine göre ayarlayabilirsin. Şeker hastalarının fazla tüketmemesi tavsiye edilir. Fazla tüketildiği takdirde kan şekerinde ani yükselişe bağlı rahatsızlığınız olabilir.

Elma reçeli tarifi
Elma reçeli nasıl yapılır?

Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayalım. Hazırladığımız elmaların üzerine toz şekeri ilave edip 5-6 saat bekletelim. Tencereye suyu koyalım ve kaynatalım. Kaynadıktan sonra beklettiğimiz şekerli elmaları üzerine ilave edelim ve 30 dakika kaynatalım. Sonra limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika sonra ocaktan alalım.

Not: Elma reçelini cam kavanozda saklarsanız hem daha sağlıklı hem de uzun süre tazeliği bozulmadan tüketebilirsiniz.

Servis yaparken elma reçelini, elma çiçeği ile süslemenizi şiddetle tavsiye ederim. Misafirlerinize güzel bir sunum yapacağınızdan emin olabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }