{ "title": "Elma Dilim Patates Kalori", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-dilim-patates-kalori.jpg", "date": "18.01.2024 23:26:26", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Elma Dilim Patates Kalori, zengin nişastalı bir kök bitkidir. Vücudun enerji için yakarak şekere dönüştürdüğü basit karbonhidratlardan bir tanesidir. Ancak yüklü miktarda karbonhidrat barındırdığı için çok fazla tüketilmemesi gerekir. Bunun yerine kompleks karbonhidratları içeren besin maddelerinin tercih edilmesi tavsiye edilir. Patatesin besin değeri oldukça yüksektir. Patatesin kabuklarında bile yüksek miktarda faydalı mineraller ve vitaminler bulunur. Örneğin patatesin kabuğunda olan lifler domatesten daha çok C vitamini ve muzdan daha fazla potasyum içerir. O nedenle eğer mümkünse ince kabuklu patatesler tercih edilerek kabukları soyulmadan çok iyi yıkanıp tüketilmelidir. Patates farklı şekillerde hazırlanarak tüketilebilir. Patatesin en fazla tüketimi kızartma, fırında pişirme ve haşlama yoluyla yapılanıdır. Patatesin içerdiği kalori pişirme şekillerine göre değişkenlik gösterir. Patates kızartması diğer pişirme yöntemlerine göre daha fazla kalorili olduğu için özellikle diyet yapanlara önerilmez. Patates farklı pişirme şekillerinin yanı sıra istenilen şekillerde doğranarak da tüketilebilir. Örneğin parmak, elma dilim ya da halka şeklinde kesilerek pişirilebilir. Tercihe göre kesilmeden bütün olarak pişirildiği de görülmüştür. Elma dilim patatesler parmak şeklinde doğranmış patateslerden daha dolgun ve daha etli olduğu için patateslerin tadı daha iyi hissedilir. O nedenle aralarında en yaygın tercih edileni odur. Patatesleri bu şekilde dilimlemek oldukça kolaydır. Elma dilim şekli vermek için patatesler önce ortadan ikiye kesilir. Kesilen yarım patatesler daha sonra elma dilimleri gibi dilimlenir.