{ "title": "Elma Dilim Patates Kızartması", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-dilim-patates-kizartmasi.jpg", "date": "18.01.2024 22:16:14", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Elma Dilim Patates Kızartması, patates kızartması büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen bir besin ögesidir. Patates nişasta bakımından zengin bir besin maddesi olduğundan dolayı hem besleyici hem de aşırı tüketimde kişinin kolaylıkla kilo almasını sağlayabilir. Bunun için patates kızarması tüketiminde oldukça dikkatli olunmalı, kesinlikle aşırıya kaçınılmamalıdır. Aslında en sık tüketilen patates kızartması çok da sağlıklı bir besin değildir. Bu yüzden haftada bir defa tüketilmesine dikkat edilmelidir. En çok çocuklar patates kızartmasını tüketmektedir. Ancak patates kızartmasının birden fazla kesim şekli mevcut olmaktadır. Oldukça pratik ve kolaylıkla hazırlanan patates kızartması çalışan hanımların ya da acil durumlarda kurtarıcı olan bir yemektir. Elma dilimi olarak hazırlanan patates kızartmasının dışı kıtır içi ise daha yumuşaktır. Normal patates kızartmasında patates sade olarak kızartılırken, elma dilimi patates kızartmasında patatesler una bulanarak kızartılır. Patates kızartması ve köfte ayrılmaz bir ikilidir. Özellikle çocuklar ve gençler bu iki muhteşem lezzeti sıklıkla tüketmektedir. Ayrıca öğrencilerin ve çalışan kişilerin çoğuda öğlen yemeklerinde elma dilimi patates kızartması ile köfteyi daha fazla tercih etmektedir.

Elma Dilim Patates Kızartması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Elma Dilim Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Özellikle elma dilimi patates kızartmasını yapmak için taze ve ince kabuklu patates kullanılması çok daha uygundur. Patatesleri iyice yıkayalım ve ortadan ikiye keselim, ardından patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayarak hazırlayalım. Tabağın içerisine yeterli oranda tuz ve unu ilave ederek karıştıralım. Daha sonra elma dilimi patatesleri bu karışımla iyice harmanlayalım. Bu arada kızartma tavasının içerisine sıvı yağı koyalım ve iyice ısındıktan sonra patateslerin fazla unlarını silkeleyin. Isınmış yağın içerisine patates dilimlerini ilave edelim. Elma dilimi patatesler yağın içinde yaklaşık olarak 7-8 dakika kızardıktan sonra fazla yağını almak için havlu kâğıt serili tabağın içerisine alalım. Bütün elma dilimi kesilmiş olan patatesler kızardıktan sonra servise hazır Afiyet olsun.
" } ] }