{ "title": "Elma Dilim Patates", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-dilim-patates(1).jpg", "date": "22.01.2024 00:53:15", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Elma dilim patates, sevilen ve çok tercih edilen yiyecektir. Pizza, tavuk, hamburger, döner, lahmacun, İskender, et köfte fast food yanında oldukça sık tercih edilir. Hemen herkesin çok sevdiği bir lezzettir. Özellikle çocukların vazgeçilmez isteklerinden biridir. Hiçbir çocuk elma dilim patatese hayır demez. Bu güzel lezzeti baharat ile de daha da lezzetlendirebilirsiniz. Yine kahvaltılar için brunch için sıklıkla tercih edilebilir. Fakat elma dilim patates kızartması diğer kızartma türleri gibi çok fazla yağ çektiği için kilo problemi olanların dikkatli tüketmesi gerekir. Aşırı yağ kilo, kolesterol, kalp sıkıntısı, tansiyon gibi rahatsızlıkların tetiklemesine sebep olur. Bu nedenle dikkatli tüketmeniz gerekir. Ayrıca dışarı da satılanlar yerine kendiniz evinizde yaparak yerseniz onlara göre çok daha sağlıklı olur. Çünkü bazı yerler aynı yağı defalarca kullandıkları için çok daha fazla zararlı hale gelmektedir. Şimdi evinizde elma dilim patates yapmak İsterseniz nasıl yapmanız gerekir tarifine bakalım.

Elma dilim patates kızartması yapımı için gerekli malzemeler
Elma dilim patates kızartması nasıl yapılır?

Elma dilim patates kızartması yapımı için ilk olarak bir kilo patates kabuklarını soyun ve patatesleri güzelce yıkayın. Elma dilim şeklinde patateslerinizi doğrayın. Kâğıt havlu ile tekrar kurulayın. Patateslerinizi ister tava da kızartın ister ister fırınlayın. Firinlamak daha hafif olur. Fırında yapıldığı zaman bir iki kaşık yağ ve tuz ile karıştırılarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. İki yüz derecede kızarana kadar tutulur. Ardından çıkarılıp servis edilir. Kızartmak isterseniz de kızartma tavası bolca sıvıyağ ekleyin ve ocağa koyup altını açın. Yağ kızarırken patatesin tuzu ve baharat atılır. Yağ kızarınca patatesler atılır ve kızartılır. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }