{ "title": "Elma Kabuklarından Sirke Yapımı", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-kabuklarından-sirke-yapimi.jpg", "date": "20.01.2024 04:24:19", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Elma kabuklarından sirke yapımı özellikle evde sıklıkla elma tüketen ve elma sirkesini kullanan kişiler için oldukça faydalı bir tarif olarak karşımıza çıkmaktadır. Eskiden insanların yiyeceklerin hiçbir bölümünü atmadıkları düşünüldüğü zaman evde sirke yapımının da oldukça tercih edilen bir tarif olduğunu görebiliriz. Evde hem temizlik amacıyla hem de beslenme amacıyla kullanılabilen ürünler arasında yer alan elma sirkesi, evde yapıldığında organik olacağından daha faydalı olacağını görebilmek de mümkündür.

Pek çok tarife baktığınız zaman elmanın sadece kabuğundan değil tamamından sirke yapıldığını görebilmek mümkündür. Sapı ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra elmalar doğranarak da sirke yapımında kullanılabiliyor. Ancak sadece kabukları kullanıldığı zaman daha lezzetli olacağını görebilirsiniz. Bu yüzden elma kabuğu ile hazırlanan sirke tarifini mutlaka denemelisiniz.

Elma Kabuklarından Sirke Yapımı Malzemeleri
Elma Kabuklarından Sirke Nasıl Yapılır?

Elma sirkesi hazırlamak için ilk olarak elmalar güzelce yıkanır ve kabukları soyularak kavanozun içerisine alınır. Daha sonra şeker, tuz, elma sirkesi ve su eklenerek kavanozun kapağı iyice kapatılır ve şekerle tuz iyice eriyene kadar çalkalanır. Daha sonra bu karışım 10 gün boyunca hiç ışık almayan bir yerde saklanır.

Elma Kabuklarından Sirke Yapımı Püf Noktaları
" } ] }