{ "title": "Elma Kızartması", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-kziartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 15:58:23", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Elma Kızartması hem tatlı kırmızı elma ile hem de ekşi yeşil elma ile yapılabilen lezzetli bir tatlıdır. Özellikle kış mevsiminde çocuklara meyve yedirebilmek ve meyveyi sevdirmek için annelerin değişik tarifler arayışı sonucu bulunan hoş bir atıştırmalıktır. Elma kızartması, tek başına tüketilebileceği gibi, tatlıların ve kurabiyelerin içinde veya meyveli pastaların süslemesinde de kullanılabilir.

Elma Kızartması Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Elma Kızartması Nasıl Yapılır?

Elma kızartması yapmak için öncelikle dört adet orta boy elma soyulur ve orta göbekteki çekirdekleri çıkarılır. Elmaların çok yumuşak olmaması ve orta olgunlukta olması gerekir. İyice temizlenip yıkanan elmalar, yuvarlak halkalar şeklinde bir santimetre kalınlığında doğranır ve limon suyu eklenmiş suda birkaç dakika bekletilir. Bu sırada derince bir tavada ay çiçek yağı kızdırılır. Limonlu sudan alınan elmalar, önce bir kâğıt havlu ile iyice kurutulur daha sonra önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulanarak kızgın yağda her tarafı altın rengi olana kadar kızartılır ve fazla yağını atabilmesi için kâğıt havlu üzerine alınır. Bütün elmalar kızartıldıktan sonra, servis tabağına alınır ve ince bir süzgeç yardımı ile üzerine tarçın ile pudra şekeri karıştırılarak elenir. 2 yemek kaşığı bal üzerine gezdirilir ve ceviz ile süslenir. Bu tatlı tek başına tüketilebileceği gibi ayrıca pasta ve kurabiyeler için süsleme olarak da kullanılır.

Afiyet olsun.
" } ] }