Elma Kurabiyesi, Elmadan yapılan kurabiye tarifi arayan kişiler için bu elmalı enfes kurabiye tarifini öneririm. Ölçüleri tam olan her defasında aynı sonucu elde edeceğiniz kolay ve bir o kadarda lezzetli olan bir elmalı kurabiye tarifidir. Bu enfes elmalı kurabiye tarifini yapacak olan kişilere şimdiden afiyet olsun.
Elma Kurabiyesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Bir kahve fincanı kadar pudra şekeri
Üç su bardağı kadar un
Bir limon kabuğu rendesi (Arzuya göre)
250 gram oda ısısında margarin ya da tereyağı
Bir yemek kaşığı kadar yoğurt
Bir şeker kaşığı kadar kabartma tozu
İç Malzemesi için
Bir avuç kadar dövülmüş ceviz
Üç orta boy elma rendesi
Bir çay bardağı toz şeker
Bir tatlı kaşığı kadar tarçın
Elma Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Öncelikle rendelemiş olduğunuz elmayı şeker ve tarçın ile küçük bir tencere içerisinde orta ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve iç harcı bir kenarda soğumaya bırakın. Harç soğuyunca eğer istenir ise üstüne cevizde ilave edilebilir. Daha sonra yoğurma kabı içinde bütün hamur malzemeleri yavaş, yavaş un ilave ederek beraber ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan beş beze alın. Her bir beze altı üstü unlanarak bir tatlı tabağı büyüklüğünde yarım santimetre kalınlığında olacak biçimde hamuru açın. Açtığınız hamuru önce dörde her bir parçası ikiye bölünür. (Yani toplam sekiz üçgen çıkmalıdır.) Geniş olan kısımlarına soğuyan elma harcından bir tatlı kaşığı kadar koyun. Daha sonra sigara böreği sarar gibi sarın. Daha sonra tepsiye dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 175 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Altı hafif kızarınca kurabiyeyi fırından çıkarın. Kurabiye soğuyunca üstüne pudra şekeri serpin.