{ "title": "Elma Marmelatı", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-marmelati.jpg", "date": "20.01.2024 22:24:59", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Elma Marmelatı, Birçok hastalığa oldukça fayda sağlayan bir meyve olan elma, içerdiği fosfor, soda ve organik asitler sayesinde karaciğer, mide ve beyin üzerinde oldukça olumlu etkilere sahiptir. Bol vitaminli olması açısından birçok kişi tarafından severek tüketilen bu sulu ve lezzetli meyve, taze olarak tüketilebileceği gibi reçel ve marmelatları yapılarak, meyve suyu olarak ve kurutulmuş olarak da tüketilebilir. İçinde sayısız vitamin bulunan bu faydalı meyvenin bugün sizlerle marmelatının yapılışı paylaştım. Muhteşem bir lezzeti oluyor. Tarifini sizlere sunacağım elma marmelatını dilerseniz sade olarak kızarmış ekmeğin üzerine sürüp kahvaltı sofralarında, dilerseniz birçok pasta ve tatlı tarifinin yanında tüketebilirsiniz. Klasik tatlar dışında farklı bir tat ve aromaya sahip olan elma marmelatı tarifini denediğinizde elma ve tarçının harika uyumuna bayılacaksınız. Enfes elma marmelatını aynı zamanda keklerinizin yanında da sunabilirsiniz. Örneğin, havuçlu ya da limonlu kek ile sunulduğunda kekin sıradanlığını alıp farklı bir lezzete büründüğünü göreceksiniz. Yaptığınız elma marmelatını ise sağlık açısından uygun olması için kuru bir cam kavanozun içerisinde saklayabilirsiniz.

Elma marmelatının kısa sürede bozulmasının ve üzerinin küflenmesini istemiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise cam kavanozları serin ve güneş görmeyen bir yerde saklamalısınız. Eğer buzdolabına sığmayacak kadar fazla elma marmelatı yaptıysanız, küflenmesini önlemek için marmelatlı sıcakken cam kavanozun içerisine aldıktan sonra kavanozun kapağını kapatıp ters çevirin ve bu şekilde soğumasını bekleyin. Bu yöntemle yapacağınız elma marmelatlı, konserve gibi olacağı için kesinlikle hava almaz ve 1-2 yıl boyunca hiç bozulmadan saklayabilir ve ilk günkü gibi gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Elma Marmelatı Malzemeleri
Elma marmelatı tarifi nasıl yapılır?

Elmaları iyice yıkadıktan sonra ince bir şekilde kabuklanması yönüne elmayı dört eşit parçaya kesin elmaları çekirdeklerinin çekirdek yatağı ile çıkarız temizleyin daha sonra geniş bir tencereye dilimlediğiniz elmaları aldıktan sonra üzerine suyu ve kabuk tarçını ekleyip tencerenin ağzını kapatıp elmalar iyice yumuşayıncaya kadar ilk olarak Yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin. Daha sonra pişen elmaları süzgeçten geçirerek püre haline getirdikten sonra ayrı bir tencereye içerisine alıp üzerine toz şekeri de ilave edin ve kısık ateşte marmelat kıvamına gelene kadar pişirin. Marmelat sıçramaya başladığı zaman içerisinde limon suyunu da ilave edin. 2 dakika kadar daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın ve üzerinde biriken köpüğü aldıktan sonra mail atınız kavanozlara doldurun Marmelatı kıvamını anlamak için tencereden tahta bir kaşıkla bir miktar tabağın içerisinde alın ve soğuduktan sonra marmelatın tabaktan akışına bakın. Eğer akmıyorsa istenilen kıvamda gelmiş demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }