{ "title": "Elma Pekmezi", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-pekmezi.jpg", "date": "19.01.2024 19:38:33", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Elma Pekmezi, diğer meyvelerden yapıldığı gibi elmadan da yapılır. Her pekmez çeşidi gibi elma pekmezinin de birçok faydası vardır. Elma Pekmezinin en önemli yararı kalbe çok yararlıdır. Kandaki ve insanın dışarıdan aldığı besinler ile vücuda giren kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Elma Pekmezi kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu önleme de birebir yararı vardır. Şeker hastalığına birebir olmasa da şekeri düşürmeye yönelik yararları vardır. Sindirim sistemine çok iyi gelmektedir. Tansiyonu düşürmede yararı vardır. Özellikle hamile bayanlara mide bulantısını önlediği için önerilir. Kabızlığı önler. Bağırsakta oluşan parazitlerin temizlenmesine yardımcı olur. Unutkanlığa neden olan bütün hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Son olarak yararlarından biri olan cilde çok iyi gelmektedir.

Elma Pekmezi İçin Gerekli Malzemeleri
Elma Pekmezi Nasıl Yapılır?

Elmalar güzelce yıkanır. Ancak pekmez yapılırken bir iki kilo elma ile pekmez yapılmaz. Yıkanan elmalar iyice ezilir. Ezilen elmalar kazana konur. Elmalar kazanda uzun süre haşlanır. Haşlanan elmalar temiz büyük bir çuvala konur. Temiz çuvalın içine haşlanmış elmalar konulduktan sonra çuvalın üzerine taş konulur. Çünkü elma pekmezi için bize haşlanan elmanın suyu gerekmektedir. Haşlanmış elmanın suyunun tamamen aldıktan sonra bu suyu geniş bir tavanın içine alın ve iyice kıvamını bulana kadar kaynatın. Eğer çok kaynatmaz iseniz elma pekmezi çok sıvı olur ve ayrıca çabuk bozulur. Yararlarını say say bitiremediğimiz Elma Pekmezi hazır afiyet olsun.
" } ] }