{ "title": "Elma Reçeli", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-receli.jpg", "date": "21.01.2024 22:10:23", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Elma Reçeli, her reçel gibi Türk mutfağının kahvaltılardaki vazgeçilmez lezzetidir. Sabahları tereyağı ile kaymak ile kızarmış ekmek ile çok sevilir. Özellikle köy kahvaltıların vazgeçilmezidir.

Elma Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Elma Reçeli Nasıl Yapılır?

4 adet büyük boy elmaları iyice yıkayın. Daha sonra bu 4 adet elmanın kabuklarını soyun ve eşit olacak şekilde küp-küp doğrayın. Küplerin büyüklüğü çok önemlidir. Çünkü çok küçük olur ise pişerken elmalar erir. Çok büyük olur ise yemesi zor olur. Elma Reçelinin yapılışı diğer reçeller gibi değildir. Elma reçelini bir gün önceden şekerde sulanmasını beklemenize gerek yoktur. Bir tencereye 3 su bardağı suyu ve 3 su bardağı toz şekeri dökün. Şeker ile suyu yaklaşık on beş dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız yani kaynattığınız şekerli suyun içine ilk önce küp-küp doğranmış dört adet elmayı koyun. Küp küp elmalar beş on dakika kaynadıktan sonra çubuk yani yaş tarçını ve iki üç adet karanfili ekleyin. BU şekilde de yirmi ile yirmi beş dakika arasında kaynatalım. Ancak bu kaynama süresinde altı yedi dakika sonra çubuk tarçını alın. Çubuk tarçın çok kalır ise reçelin acı olmasına neden olabilir. Ocağı kapatmaya yakın limon var ise iki üç damla limon suyu damlatın ya da yarım çay kaşığı limon tuzu atın ve ocaktan alın. Elma Reçelini cam kavanozlarda saklayın. Daha sağlıklı ve reçelin ömrü daha uzun olur. Elma Reçeliniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }