{ "title": "Elma Sirkesi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-sirkesi(1).jpg", "date": "21.01.2024 21:16:12", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "
Elma sirkesi nasıl yapılır, Yüzyıllardır kullanıldığı bilinen elma sirkesi birçok farklı amaçla kullanılır. Örneğin; Turşu yapmak, ateşi düşürmek, zararlı otları yok etmek, kahve makinesini temizlemek ve salatalara tatlandırmak için kullanılmıştır. Sağlığa sayısız faydaları olan elma sirkesini sizde evinizde yaparak doğal organik elma sirkesine ulaşmış olabilirsiniz. Mineral açısından zengin olan elma sirkesi ayrıca fosfor potasyum, kalsiyum, bakır ve magnezyum içerir. İçerisindeki asetik asit sayesinde elma sirkesi yediğiniz gıdaların sindirim sisteminde kendi başına sindiremediği mineralleri sindirmeye yardımcı olur. Pazarlarda ve marketlerde çok çeşit elma bolca bulunur. Elma sirkesi yapıp saklayarak ihtiyacınız olduğunda kullanabiliriz. Elma sirkesi yapmak kolaydır.

Elma sirkesi yapımı için gerekli malzemeler
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Elmaları kabukları ile büyük dilimler halinde kesin ve elinizdeki kavanoza yerleştirin. İçerisinde elma olan kavanozun üzerine tuz, şeker, nohut ve organik sirke ile suyu ilave edin. Tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kavanozun ağzına tülbenti geçirin ve lastik yardımı ile sıkıca kapatın. Serin ışık almayan evin bir köşesine koyun ve ara ara tahta kaşıkla karıştırarak yaklaşık olarak 2 ay bekletin. Bu sürenin sonunda elma sirkenizi süzün ve ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edin. İster buzdolabında ya da serin olduğunu düşündüğünüz başka bir yerde saklayabilirsiniz. Elma sirkeniz hazırdır ve ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir. Hazır sirkeler kadar rengi berrak olmasa da tadı güzele bir sirkedir. Elma reçeli yaparken soyduğunuz elma kabuklarını elma sirkesi yaparak değerlendirebilirsiniz.
" } ] }