{ "title": "Elma Yaprağı", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/elma-yapragi.jpg", "date": "20.01.2024 01:13:28", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Elma Yaprağı: Elma Dünya'nın çoğu ülkesinde ve Türkiye'mizde yetiştirilen gülgillerden olan bir meyve türüdür. Elma en çok tüketilen meyvedir, elmanın çeşitleri çoktur, elmanın boyu 8-9 metreye kadar büyür ve iklim seçmeden Türkiye'nin her bölgesinde yetiştirilir.

Elma yetiştiriciliğinde en fazla kar getiren meyvedir. Elma ağaçlarının bakımını bilinçli şekilde yapıldığında her dönümünde takriben 300-500 kg hatta 2-3 tona kadarda meyve hasadı yapılabilir. Dünya genelinde en çok elma tüketen ülkeler arasında bulunmaktayız.

Elma içeriğinde bol miktarda C vitamini, K vitamini, E vitamini, A vitamini ve B12 vitamini bulunmaktadır. Manganez, bakır, fosfor ve magnezyum açısında da çok faydalıdır. Elma kabuğu ile tüketildiği zaman bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı korur. Kabuğu ile tüketilen bir elmanın içeriğinde takriben 4 gr besin lifi bulunmaktadır. Elmayı tüketirken kabuğunun soyulmadan yenmesi kabuğunda bulunan çeşitli vitaminler ve lifler sayesinde daha yararlı olur.

Elma yaprağı faydaları: Elma ağacının meyvesinde bulunan vitaminler mineraller çiçeği ve yaprağında da bulunmaktadır bu nedenle elma yaprakları ile yapılan çayın vücut için çok yararı vardır.
Elma çayı tarifi: Elma yapraklarında 6-7 adet alın ve iyice yıkayın üzerinde bulunan tarım ilaçlarının artıklarının temizlenmesi gerekir. Yaprakları bir demliğin içerisine koyun üzerine istediğiniz miktarda su koyarak ocağı yakıp kaynamasını bekleyin. Elma yaprağı çayınızın 5 dakika kaynaması yeterli olacaktır, çayınızı ocakta alıp ılınmasını ve demlenmesini bekleyin. Ilımış çayınızın yapraklarını süzün afiyetle için. Elma yaprakları ile yaptığınız çayınızın lezzetini veya aromasını artırmak için isteğe bağlı içerisine bir tarçın çubuğu koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }