{ "title": "Feridun Kunak Elma Sirkesi", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/feridun-kunak-elma-sirkesi.jpg", "date": "23.01.2024 03:16:38", "author": "Arif Temel", "article": [ { "article": "
Feridun Kunak Elma Sirkesi; temizlikte kullanılan ve ilaç sayılabilecek nitelikte bir gıda olan elma sirkesini, marketlerden almak yerine evde doğal yollar ile yapmak daha sağlıklıdır. Özellikle ilaç niyetine kullanılacak olan sirkeden istifade edebilmek için mutlaka ev sirkesi kullanmak gerekir. Elma sirkesi, kan dolaşımını düzenleyen, sinirleri rahatlatan, kanı incelten, trombosit üretimini normalleştiren, ateşi düşüren ve sindirime yardım eden özelliğe sahiptir. Bunların yanında, temizlik ve cilt bakımında da kullanılır. Elma sirkesi zararlı mikroorganizmaları öldürücü olduğundan, mutfak bezlerini dezenfekte etmek için birebirdir. Bulaşıkları parlatmak için makinanın parlatıcı bölümüne koyulacak bir miktar sirke ile fark anlaşılabilir. Çamaşır yumuşatıcısı olarak, halı temizliği ve mobilya parlatmaya kadar birçok alanda çok kapsamlı bir ev temizleyicisidir. Evde malzeme bulunduğu sürece en faydalısı, doğal olan elma sirkesini kendimiz yapıp kullanmaktır. Dr Feridun Kunak elma sirkesini evde yapmanın kolay ve güzel bir tarifini vermektedir.

Feridun Kunak Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Evde kolayca hazırlanabilecek Feridun Kunak elma sirkesi tarifindeki malzemeler;
Elma sirkesi yapılışı; elmaların kabukları kalınca soyulur, parçalanır ve temiz içme suyunda bir saat kaynatılır. Daha sonra diğer malzemeler ile karıştırılır. Kullanılacak olan kavanoz, kapaklı ve hiç hava almayacak şekilde olmalıdır. Kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra, 10 gün boyunca ışık almayan, karanlık ve kuytu bir yerde muhafaza edilir.

Arada bir kavanozu karıştırıp, açarak kontrol etmekte fayda vardır. Elma sirkesi ne kadar fazla beklerse, o kadar kaliteli ve kendine özgü olacaktır.
" } ] }