{ "title": "Fırında Elma Dilim Patates", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/firinda-elma-dilim-patates.jpg", "date": "19.01.2024 23:52:20", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Fırında Elma Dilim Patates, Farklı lezzetler ve alternatif tatlar arayanlar için bugün sizlere önerim fırında elma dilim patates olacak. Patatesi sevmeyen yoktur herhalde, sofralarımızın en değerli yiyeceklerinden biridir patates. Hem ekonomik hem de doyurucu olması nedeniyle birçok kişinin mutfağında ilk sırada yer alır ve sofrayı tek başına bir ziyafet haline getirebilir. Tavuk ve köfte tariflerinin ve ana yemeklerinizin yanında da sunabileceğiniz lezzetli bir aperatif olan fırında elma dilim patates, ailece hep birlikte hazırlayıp yiyebileceğiniz harika bir atıştırmalık. Kızartma gibi bol yağ istemeyen ve oldukça sağlıklı olan fırında elma dilim patatesin yapılmasında özen gösterilmesi gereken en önemli nokta, patatesleri pişirmeden önce kabuklarından iyi bir şekilde temizlemek. Çünkü patatesler kabukları ile yenecekler. Bu nedenle kesinlikle çok iyi bir şekilde temizlenmiş olmasına dikkat etmeniz gerekir. Oldukça kolay ve pratik hazırlanan bu enfes tarifinin yapılışını sizlerle paylaştım. Denediğinizde tadına bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Elma Dilim Patates Malzemeleri
Fırında elma dilim patates tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle mevsiminde ince kabuklu taze patatesleri soymadan bol su ile iyice yıkayın. Daha sonra ilk önce patatesleri ortadan ikiye kesin sonra kesilen yarım patatesi elma dilimi şeklinde doğrayıp geniş bir kabın içerisine aktarın. Dilimlediğiniz patateslerin üzerine zeytinyağı, toz biber, kekik, pul biber, karabiber, biberiye, rendelediğiniz bir diş sarımsak ve tuzu karıştırıp iyice harmanlayın. Daha sonra yağlı kâğıt ile kapladığınız bir fırın tepsisine baharatladığınız patatesleri eğer çıtır çıtır olmasını istiyorsanız tek kat olacak şekilde dizin ve önceden ısıttığınız 180 derece fırının orta rafına sürerek yaklaşık yarım saat patateslerin üzerine iyice kızarana kadar pişirin. Bu mis gibi kokan elma dilimli patatesler piştikten sonra tercihinize bağlı olarak üzerine incecik kıyılmış kişniş serperek ya da kızarmış köftelerle ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
" } ] }