{ "title": "Yer Elması Salatası", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/yer-elmasi-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:49:10", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Yer Elması Salatası, Yumru kısımlarında polisakkarit bulunan inulin olduğundan mutlaka pişirilmesi gereken bir sebze türüdür. Özellikle de şeker hastası olan kişilere verilir. Yer elması çiğ şekilde yenmemelidir. Çünkü inulin yüz derece sıcaklıkta meyve şekerine döner. Bu yüzden çiğ yemek çok etkili ve faydalı olmaz. Yer elması C, A ve B vitamini içermektedir. Yer elması böbrek ve mesanede oluşan kumları düşürür, safra kesesi ve karaciğerin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar, vücudu güzelleştirir ve geliştirir. Yer elması salatası oldukça doyurucu ve lezzetli olduğundan tek başına dahi yetiyor.

Yer Elması Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yer Elması Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle yer elmalarını temizleyin ve iyice yıkayın. Yer elması aynı patates gibi hemen kararır o yüzden soyar soymaz su dolu bir kap içinde bekletin. Daha sonra havuç ile yer elmalarını uzun ve ince çubuklar şeklinde doğrayın. Doğradığınız havuç ve yer elmalarını salata kasesine alın. Üstüne çekilmiş cevizi ilave edin. Dere otunu, sarımsağı, pul biberi, tuzu, zeytinyağını ve limonu ayrı bir kâse içerisinde iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz sosu salatanın üstüne gezdirerek dökün yer elması salatası hazır. Salatayı servis tabağına alarak üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun

" } ] }