{ "title": "Yer Elması Yemeği", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/yer-elmasi-yemegi.jpg", "date": "22.01.2024 01:38:41", "author": "Tuğba Özşimşek", "article": [ { "article": "Yer Elması Yemeği, Yer elması, patates gibi toprak altında yetişen zengin bir besin kaynağıdır. Özellikle içeriğinde bulunan insülin kolon kanserine karşı koruyu ve bağırsakların çalışmasında en büyük yardımcıdır. Tat ve doku bakımında turpa benzese de kokusu ve tadı keskin değildir. Ayrıca insülin kalp, şeker hastalığı ve kemik erimesini önleyicidir. Lifli içeriği sayesinde de sindirime yardımcı olur. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olduğu gibi içinde bulunan C ve B vitaminleri sayesinde saç, göz ve cilt sağlığına da faydalıdır ve bu vitaminler anne sütünü de artırır. İsterseniz çiğ ya da zeytinyağlılarda veya salataların içinde de tüketebilirsiniz. Faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz yer elmasının tarifine göz atalım.