{ "title": "Yer Elması Yemeği", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/yer-elmasi-yemegi.jpg", "date": "22.01.2024 01:38:41", "author": "Tuğba Özşimşek", "article": [ { "article": "Yer Elması Yemeği, Yer elması, patates gibi toprak altında yetişen zengin bir besin kaynağıdır. Özellikle içeriğinde bulunan insülin kolon kanserine karşı koruyu ve bağırsakların çalışmasında en büyük yardımcıdır. Tat ve doku bakımında turpa benzese de kokusu ve tadı keskin değildir. Ayrıca insülin kalp, şeker hastalığı ve kemik erimesini önleyicidir. Lifli içeriği sayesinde de sindirime yardımcı olur. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olduğu gibi içinde bulunan C ve B vitaminleri sayesinde saç, göz ve cilt sağlığına da faydalıdır ve bu vitaminler anne sütünü de artırır. İsterseniz çiğ ya da zeytinyağlılarda veya salataların içinde de tüketebilirsiniz. Faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz yer elmasının tarifine göz atalım.

Yer Elması Yemeği Malzemeleri
Yer elması yemeği nasıl yapılır?

Derin bir kaba su koyduktan sonra içine limon sıkın. Yer elmalarını ve havucu soyup yıkadıktan sonra limonlu suyun içine bırakın. Kabuklarını soyduğunuz soğanı da içine ekleyin. Bir süre bekledikten sonra soğanı yemeklik doğrayıp tencereniz de kavurmaya başlayın. Sarımsakları da ekledikten sonra 2 dakika kavurun. 1 yemek kaşığı şekeri de ekledikten sonra kavurmaya devam edin ve ardından salçanızı ekleyin. Bu karışım kavrulmaya devam ederken siz yer elmalarını ve havuzu istediğiniz gibi dilimleyin. Onları da ekleyin. Pirinci de yıkayıp süzdükten sonra karışıma ilave edin. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı limonu da ekleyip üstü batası su koyun. Yemeğiniz piştikten sonra biraz dinlendirin ve servis tabaklarına aldıktan sonra maydanoz ile süsleyin.
" } ] }