{ "title": "Yer Elması Yetiştiriciliği", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/yer-elmasi-yetistiriciligi.jpg", "date": "21.01.2024 01:30:38", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Yer Elması Yetiştiriciliği; Yer elması ticari açıdan pek değeri olmayan bir sebzedir. Ülkemizdeki ekim alanı yıllara göre değişmektedir. Türkiye'de yetiştiriciliği ortalama 25-30 hektarlık bir alanda yapılmakta. Ülkemizde yer elması yetiştiriciliği için özel olarak bir yer genelde ayrılmaz. Bahçenin ya da arazinin köşesinde ya da sınır kısımlarında, sınır bitkisi olarak ekilir. Uzmanlar tarafından son yıllarda yapılan analizlerde yer elması yumrularının büyük oranda inülin (Fruktoz homopolisakkariti) adlı madde ile glikoz içermesi nedeniyle lezzetli ve tatlı olduğu, nişasta içermediği için kalorisinin düşük olduğu belirtilmiştir. Bu özelliğinden dolayı son yıllarda diyetisyenler tarafından yer elmasına ilgi artmış ve tarla tarımı biçiminde üretimi yoğunluk kazanmıştır.