{ "title": "Yer Elması", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/yer-elmasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:02:17", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Yer elması, bileşikgiller ailesinden olan yer elması, bir meyve adını almış olsa da aslında meyve değil sebzedir. Anavatanı Kuzey Amerika olan ve Türkiye'de de üretimi yapılan yer elması, yemeklerde, salatalarda ya da çiğ olarak tüketilebilir. Patates ya da havuç gibi toprak altında yetiştirilmektedir. Besleyici değeri oldukça yüksek olan yer elmasının sağlık açısından da inanılmaz faydaları vardır. Ancak çok tüketilen sebzelerden biri değildir. Kalori açısından oldukça düşüktür. Kalori oranı yüksek olmadığı için diyet programlarında gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Lif içeriği oldukça fazladır ve yağ oranı ise düşüktür. Patates görünümünü andıran yer elmasının kabukları soyularak çiğ olarak tüketilebilir. Yavan bir tada sahip olan yer elması, kolesterol ya da tansiyon problemlerinde kullanılabilir. Buhar yöntemiyle pişirilerek sağlıklı bir yemek hazırlanabilir. Yer elması market ya da pazarlardan temin edilebilen ve oldukça ucuz bir sebzedir.

Yer elması faydaları nelerdir?
Yer elması nasıl kullanılır?

Yer elması yemek, salata ya da çiğ olarak hazırlanarak kullanılabilir. Ayrıca bazı hastalıklara karşı lapa şeklinde kullanılabileceği gibi haşlanarak suyu da içilebilir. Haşlama suyu ayrıca saçların yıkanmasında da kullanılabilir.
" } ] }