{ "title": "Zeytinyağlı Yer Elması", "image": "https://www.elma.gen.tr/images/zeytinyagli-yer-elmasi.jpg", "date": "20.01.2024 21:19:57", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Yer Elması pek insanın hiç duymadığı bir yemek çeşididir. Bu yemekte yine sebze yemeği olarak bilindiğinden daha çok Ege ve Akdeniz bölgesindeki insanların bildiği bir yemektir. Lezzet cümbüşü bir yemektir. Yer elmasının zeytinyağı ile ne kadar uyumlu olduğunu tattığınız an anlayacaksınız. Zeytinyağlı yer elmasının tadı kereviz ve enginara benzemektedir.

Zeytinyağlı Yer Elması İçin Gerekli Malzemeleri
Zeytinyağlı Yer Elması Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine su doldurun ve bu suyun içine yarım limonu sıkın. Yer elmalarını güzelce yıkayın ve soyup limonlu suyun içine atın. Aynı şekilde soğan ve havucu da iyice yıkayıp soyup limonlu suyun içine atın. Daha sonra bir adet orta boy soğanı ve iki veya üç diş sarımsağı yemeklik doğrayıp üç veya dört yemek kaşığı zeytinyağı ile tencerede kavurun. Sarımsak ve soğan kavrulurken 1 yemek kaşığı toz şekeri atın ve kavurmaya devam edin. Daha sonra 1 çay kaşığı salça ile kavurmaya devam edin. Soğanlar cam gibi olana kadar kavurma işlemine devam edin. Kavurma işlemi devam ederken siz yer elmalarını istediğiniz şekilde doğrayın. Ancak halka şeklinde doğramanızı tavsiye ederim. Çünkü görüntü olarak yemek piştiğinde çok güzel gözüküyor. Doğradınız yer elmalarını kavrulan soğan ve sarımsağın içine atın. Daha sonra havuçları da istediğiniz şekilde doğrayıp tencereye atın. Bir avuç pirinci nişastasından ayrılana kadar güzelce yıkayın ve tencereye atın. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Sebzeler birbiri ile kaynaşsın. Bir çay kaşığı tuzu, bir çay kaşığı kara biberi ve bir çay kaşığı limon suyunu ekleyin ve son olarak sebzelerin üzerini geçecek kadar kaynamış su koyun. Piştikten sonra yemeğinize maydanozu ince ince kıyıp koyun. Ayrıca damak zevkine göre dere otu da koyabilirsiniz. Zeytinyağlı Yer Elması sıcakda yiyebilirsiniz soğukda yiyebilirsiniz. Ama yemeden önce bol limon sıkarsanız yemeğiniz daha lezzetli olabilir. Zeytinyağlı Yer Elması yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }