Elma kabuklarından sirke yapımı, özellikle evde sıklıkla elma tüketen ve elma sirkesini kullanan kişiler için oldukça faydalı bir tarif olarak karşımıza çıkmaktadır. Eskiden insanların yiyeceklerin hiçbir bölümünü atmadıkları düşünüldüğünde, evde sirke yapımının da oldukça tercih edilen bir yöntem olduğunu görebiliriz. Evde hem temizlik amacıyla hem de beslenme amacıyla kullanabilen ürünler arasında yer alan elma sirkesi, evde yapıldığında organik olacağından daha faydalı olacaktır. Pek çok tarifte elmanın sadece kabuğundan değil tamamından sirke yapıldığı görülebilir. Sapı ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra elmalar doğranarak da sirke yapımında kullanılabilir. Ancak sadece kabukları kullanıldığında daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu yüzden elma kabuğu ile hazırlanan sirke tarifini mutlaka denemelisiniz. Elma Kabuklarından Sirke Yapımı Malzemeleri
Elma Kabuklarından Sirke Nasıl Yapılır? Elma sirkesi hazırlamak için ilk olarak elmalar güzelce yıkanır ve kabukları soyularak kavanozun içerisine alınır. Daha sonra şeker, tuz, elma sirkesi ve su eklenerek kavanozun kapağı iyice kapatılır ve şekerle tuz iyice eriyene kadar çalkalanır. Bu karışım, 10 gün boyunca hiç ışık almayan bir yerde saklanır. Elma Kabuklarından Sirke Yapımı Püf Noktaları
Ekstra Bilgiler Elma kabuklarından yapılan sirke, doğal ve organik bir üründür. Bu sirkeyi birçok alanda kullanabilirsiniz. Örneğin, cilt bakımı için tonik olarak, saçlarınızı parlatmak için durulama suyu olarak veya ev temizliğinde doğal bir dezenfektan olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca salatalarınıza lezzet katmak için de tercih edebilirsiniz. Elma kabuklarından sirke yapımını denediğinizde, doğal ve katkısız bir ürüne sahip olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu tarif, hem sağlıklı yaşamak isteyenler hem de geri dönüşüm ve sıfır atık projelerine ilgi duyanlar için ideal bir seçenektir. |