Elma Dilim Patates Fırında
Elma dikim patates fırında, patatesin her türlüsü yemeklere ayrı ayrı lezzetler verirken ayrıca kendisi tek olsa bile mükemmel tatlar sunuyor bizlere. İnce ince kızartma şeklinde doğrayıp fırınladığımız patatesi, daha etli ve dolgun olması için elma dilimi şeklinde dilimleyerek fırına verebiliriz. Ayrıca elma dilim patatesi isteğinize göre kızartabilirsiniz.
Elma dilimli patates fırında için gerekli malzemeler- 6 veya 7 adet orta büyüklükte patates,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- Göz kararı bir miktar tuz,
- Birkaç tutam kekik,
- Yarım kaşık pul biber,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- İsteğe göre bir yemek kaşığı domates salçası.
Elma dilimli patates fırında nasıl hazırlanır?
Sayısını belirlemiş olduğunuz patateslerini kabuklarını soymadan önce yıkayarak temizleyiniz. Kabuklarından arındırdığınız patatesleri tekrar yıkadıktan sonra elma dilimlerine benzer şekilde doğrayınız. Fırında kullanacağınız tepsi veya borcam içerisine elma şeklinde dilimlemiş olduğunuz patatesleri döktükten üzerine sıvı yağ, kekik, pul biber, karabiber ve göz kararı bir miktar tuz ekledikten sonra hepsini karıştırınız. Dilerseniz içerisine bir yemek kaşığı domates salçası da ilave edebilirsiniz. Tepsi veya borcamınız içerisinde hepsini karıştırdıktan sonra iyice yayarak, daha önceden 180 santigrat dereceye ayarlamış olduğunuz on dakika ısınmış olan fırınınız içerisine yerleştiriniz. İyice kızarıncaya kadar beklettikten sonra çıkartarak sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
18.01.2024 23:45:36
Elma Dilim Patates Fırında ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|