Elma Dilim Patates Sosu
Elma dilim patates sosu, bu sos elma dilim patateslerin yanında dip sos olarak kullanabileceğiniz lezzetli bir tariftir. Hazır içeriğinde ne olduğunu bilmediğiniz tip sosları alıp çocuklarınıza yedirmek yerine sizde evde kendiniz hazırlayabilir gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Raf ömürleri uzun olsun diye içeriğine eklenmiş koruyucu maddelerin sağlığımıza zararını hepimiz biliyoruz.
Elma dilim patates sosu yapmak hem çok kolay ve hem de eğlencelidir. Özellikle çocukların ve gençlerin severek tükettiği tip soslara sizde damak zevkinize göre küçük dokunuşlar yapabilirsiniz.
Elma dilim patates sosu için gerekli malzemeler- 1 Yemek kaşığı yoğurt,
- 2 tatlı kaşığı mayonez,
- 2 çay kaşığı kekik,
- 1 tatlı kaşığı ketçap,
- 1 diş sarımsak,
- 4 adet ince kabuklu patates,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Yeterli miktarda tuz,
- Ekstra acı olmasını istiyorsanız içerisine arzuya göre toz biber veya pul biber ekleyebiliriz.
Elma dilim patates sosu nasıl yapılır?
Sarımsakların kabuklarını soyup bir havan yardımıyla iyice ezebilirsiniz. Sarımsak ezmek için aparatlar bulunmakta onlarla da aynı işlem yapılmaktadır. Ezdiğiniz sarımsakları bir kâse içerisine alın üzerine mayonezi, yoğurdu, kekiği, ketçabı ekleyerek güzelce boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Eğer dip sosunuzun acı olmasını istiyorsanız ekstradan toz kırmızı biber veya pul biber ekleyebilirsiniz.
Elma dilim patates sosunuz hazır. Şimdi gelelim bunu birlikte yiyeceğiniz elma dilim patatesleri hazırlamaya, Patatesleri yıkayıp süzüyoruz ve elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Kekik, pul biber, karabiber ve yağı bir kâse içerisinde karıştırıp bu patateslerin üzerine sürüyoruz. Yağlı kâğıt koyduğumuz tepsiye patatesleri üst üste gelmeyecek şekilde yayıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 ile 200 derece arasındaki fırında patatesler pişinceye kadar ara ara bakarak kızartıyoruz. Fırından çıkan patatesleri elma dilim patates sosu ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 00:25:18
Elma Dilim Patates Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|