Elma Marmelatı

Elma Marmelatı, Birçok hastalığa oldukça fayda sağlayan bir meyve olan elma, içerdiği fosfor, soda ve organik asitler sayesinde karaciğer, mide ve beyin üzerinde oldukça olumlu etkilere sahiptir. Bol vitaminli olması açısından birçok kişi tarafından severek tüketilen bu sulu ve lezzetli meyve, taze olarak tüketilebileceği gibi reçel ve marmelatları yapılarak, meyve suyu olarak ve kurutulmuş olarak da tüketilebilir.
İçinde sayısız vitamin bulunan bu faydalı meyvenin bugün sizlerle marmelatının yapılışı paylaştım. Muhteşem bir lezzeti oluyor. Tarifini sizlere sunacağım elma marmelatını dilerseniz sade olarak kızarmış ekmeğin üzerine sürüp kahvaltı sofralarında, dilerseniz birçok pasta ve tatlı tarifinin yanında tüketebilirsiniz. Klasik tatlar dışında farklı bir tat ve aromaya sahip olan elma marmelatı tarifini denediğinizde elma ve tarçının harika uyumuna bayılacaksınız. Enfes elma marmelatını aynı zamanda keklerinizin yanında da sunabilirsiniz. Örneğin, havuçlu ya da limonlu kek ile sunulduğunda kekin sıradanlığını alıp farklı bir lezzete büründüğünü göreceksiniz. Yaptığınız elma marmelatını ise sağlık açısından uygun olması için kuru bir cam kavanozun içerisinde saklayabilirsiniz.

Elma marmelatının kısa sürede bozulmasının ve üzerinin küflenmesini istemiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise cam kavanozları serin ve güneş görmeyen bir yerde saklamalısınız. Eğer buzdolabına sığmayacak kadar fazla elma marmelatı yaptıysanız, küflenmesini önlemek için marmelatlı sıcakken cam kavanozun içerisine aldıktan sonra kavanozun kapağını kapatıp ters çevirin ve bu şekilde soğumasını bekleyin.
Bu yöntemle yapacağınız elma marmelatlı, konserve gibi olacağı için kesinlikle hava almaz ve 1-2 yıl boyunca hiç bozulmadan saklayabilir ve ilk günkü gibi gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Elma Marmelatı Malzemeleri

  • 2 kilogram olgun ve kokulu start kin elması
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın veya 1 çay kaşığı karanfil
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Elma marmelatı tarifi nasıl yapılır?


Elmaları iyice yıkadıktan sonra ince bir şekilde kabuklanması yönüne elmayı dört eşit parçaya kesin elmaları çekirdeklerinin çekirdek yatağı ile çıkarız temizleyin daha sonra geniş bir tencereye dilimlediğiniz elmaları aldıktan sonra üzerine suyu ve kabuk tarçını ekleyip tencerenin ağzını kapatıp elmalar iyice yumuşayıncaya kadar ilk olarak Yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin. Daha sonra pişen elmaları süzgeçten geçirerek püre haline getirdikten sonra ayrı bir tencereye içerisine alıp üzerine toz şekeri de ilave edin ve kısık ateşte marmelat kıvamına gelene kadar pişirin. Marmelat sıçramaya başladığı zaman içerisinde limon suyunu da ilave edin. 2 dakika kadar daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın ve üzerinde biriken köpüğü aldıktan sonra mail atınız kavanozlara doldurun Marmelatı kıvamını anlamak için tencereden tahta bir kaşıkla bir miktar tabağın içerisinde alın ve soğuduktan sonra marmelatın tabaktan akışına bakın. Eğer akmıyorsa istenilen kıvamda gelmiş demektir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 22:24:59
Elma Marmelatı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Elma Marmelatı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Elma Marmelatı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Yeşil Elma Kaç Kalori?

1 Yeşil elma kaç kalori, Kilo vermek çoğu kişi için başlı başına bir sorundur. Bundan dolayı yedikleri her besin için kilo vermek isteyen kişiler için ö...
Devamını Oku

Elma Cinsleri

Elma cinsleri, elma çok eskiden beri yetiştirilen mutedil iklim meyvesidir. Yumruktan küçük, yuvarlak meyvelari vardır. Parlak, sert kabukludur; kırmızıdan y...
Devamını Oku

Japon Elması

Japon elması, bu bitki genellikle süs ve dekoratif amaçlı kullanılan bir bitki çeşididir. Kış mevsiminde yaprağı döken geniş tepeli seyrek dallı bir ağaçtır....
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Elma Sirkesi Kürleri

İbrahim Saraçoğlu Elma Sirkesi; ile pek çok sağlık problemine çözüm bulunabilir. İbrahim Saraçoğlu elma sirkesi doğal bir maddedir. İbrahim Saraçoğlu elma si...
Devamını Oku

Elma Kurusu

Elma kurusu, Mevsiminde bol olan elmaları sizde evinizde kurutarak kışa saklayabilir ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Elma kurusu yapımı ve saklaması ...
Devamını Oku

Elma Suyunun Faydaları

Elma suyunun faydaları, elma dünya genelinde en fazla tüketilen meyvelerden biridir. Yılın her mevsiminde marketlerde, pazarlarda elma bulmak mümkündür....
Devamını Oku

Elma Krom Çayı Zayıflatırmı

Elma Krom Çayı Zayıflatırmı, Yıllardır birçok bilim adamı tarafından konu olmuştur. Elma Krom'un içeriğinde bulunan elma şırası sirkesi ve soya lesitini...
Devamını Oku

Elma Sirkesi Limon Suyu

Elma sirkesi limon suyu, Günümüzde insanların yaşadığımız ortamdan dolayı çok fazla hasta olması ve çok değişik türden kullanılan ilaçlar ve ilaç kullanılmak...
Devamını Oku

Ayı Elması

Ayı elması, Yabancı Portakal Ağacı Kızılderili Portakalı diye isimlendirilen ayı elmasının anayurdu Amerika'dır. Yapı olarak dikenli bir ağaçtır. Özellikle m...
Devamını Oku

Adaçayı Acı Elma Yağı

Adaçayı Acı Elma Yağı; birden fazla çeşidi vardır. Adaçayı acı elma yağı bitkinin yapraklarının buharlaşma ısıtılması ile elde edilir. Adaçayı acı elma ya...
Devamını Oku

Yer Elması Yetiştiriciliği

Yer Elması Yetiştiriciliği; Yer elması ticari açıdan pek değeri olmayan bir sebzedir. Ülkemizdeki ekim alanı yıllara göre değişmektedir. Türkiye'de yetiştiri...
Devamını Oku

Bebeklere Elma Suyunun Faydaları

Bebeklerde elma suyunun faydaları, bebeklerde gelişim son derece önemlidir. Her anne adayı bebeğini en iyi şartlarda beslenmesini ister. Yeni doğan bebeğin ö...
Devamını Oku

Amasya Elması

Amasya elması; Amasya yöresin en meşhur olan elma çeşididir Amasya elması. Amasya denilince akla gelen ilk şey Amasya elmasıdır. Amasya elmasının en güz...
Devamını Oku

Elma Ağacı

Elma Ağacı, dünya ve Türkiye olmak üzere en çok dikimi yapılan gülgillerden olan bir ağaç türüdür. Türkiye ve dünya genelinde en çok tüketilen bir meyve olar...
Devamını Oku

Elma Nasıl Kurutulur

Elma nasıl kurutulur, bazı meyveler kendi mevsimi dışındaki mevsimlerde temin edilip tüketildiğinde aynı lezzeti ve aynı vitamin değerini vermez. Ayrıca bazı...
Devamını Oku

Elma Zayıflatırmı

Elma zayıflatırmı, günümüzde birçok kişinin zayıflama uğruna yapmadığı hiçbir şey kalmamıştır. Bilindiği gibi bayanlarda oldukça hassas bir konu olan zayıfla...
Devamını Oku

Elma Yaprağı

Elma Yaprağı: Elma Dünya'nın çoğu ülkesinde ve Türkiye'mizde yetiştirilen gülgillerden olan bir meyve türüdür. Elma en çok tüketilen meyvedir, elmanın ç...
Devamını Oku

Elma Sirkesi Gargara

Elma Sirkesi Gargara; neredeyse bir mucize olan sirke, mükemmel bir temizlik aracı ve de ilaç olarak kullanılabilir. Özellikle elma sirkesi, evlerde b...
Devamını Oku

İçi Kırmızı Elma

İçi kırmızı elma, sadece Türkiye'de yetişen bir elma çeşididir. Elma çeşitleri arasında öne çıkan, görenleri şaşkına çeviren farklı bir elma türüdür. Bu...
Devamını Oku

Yer Elması

Yer elması, bileşikgiller ailesinden olan yer elması, bir meyve adını almış olsa da aslında meyve değil sebzedir. Anavatanı Kuzey Amerika olan ve Türkiy...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Yeşil Elma Kaç Kalori?
Elma Cinsleri
Japon Elması
İbrahim Saraçoğlu Elma Sirkesi Kürleri
Elma Kurusu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024