6 adet orta boy patatesleri güzelce yıkayın.
Daha sonra yıkadığınız patatesleri soyun ve elma dilimlenmiş gibi doğrayın. Doğradıktan sonra patatesleri tekrar yıkayın. Yıkanan patatesleri bir süzgece veya bir bezin üstüne alın ve patateslerin suyunu çekmesini bekleyin. Patatesler suyunu çektikten sonra derin bir kabın içine 3 çorba kaşığı zeytinyağını, tuzunu, kekiği ve kırmızı pul biberi atalım. Baharatların ölçüsünü siz kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra bu karışımı ve patatesleri iyice karıştırarak harmanlayın. Fırın tepsisine tepsi büyüklüğünde yağlı kâğıt ayarlayın ve harmanlanmış elma dilimi şeklindeki patatesleri tepsiye dökün ve iyice yayın. Önceden 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi sürün. Elma patatesin üstü pişene kadar pişirin.
Elma Patatesiniz hazır.
Afiyet olsun.