Şeker ve suyu tencereye koyup yüksek ateşte karıştırın kaynamaya başlayınca kıvam alması için ortalama 15 dakika ateşte pişirin. İçerisine limon suyunu ve gıda boyasını katın. Rengi iştah açıcı ve lezzetli gözüken bir kırmızılık elde edin. Şurup hazır mı diye kıvamını anlamak için bir bardaktaki suya bir damla şuruptan damlatın eğer şurup top halinde aşağı iniyorsa şurubun kıvamını almış demektir. Eğer suyun içerisinde dağılıyor ise bir süre daha kıvamı alana kadar pişirmeniz gerekir. Kaynayan şurubu kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın 10 dakika kadar ılınması için dinlendirin. Bu esnada elmalarımızı yıkayarak iyice kurulayın elmaların kuru olması çok önemlidir aksi takdirde üzerine dökeceğiniz şurup elmalara yapışmaz ve istediğiniz sonucu elde edemezsiniz.
Yıkayıp kuruladığınız elmaları sap kısımlarından çöp şişleri batırın. İyice sağlamlaştırın ve elmaları hazırladığınız sosun içerisine batırın. Elmaların her yerine sosun bulaşmasını sağlayın bir kaşık yardımıyla bunu yapabilirsiniz. Kaşığın kuru olmasına dikkat edin. Tepsi ya da mermer, tezgâh üzerine yaydığınız yağlı kâğıt üzerine elmalarımızı dik bir şekilde koyun. Bütün elmalara aynı işlemi yaptıktan sonra bir süre kuruması için bekleyin. Yaptığınız tarifte başarılı sonuç almanızı ve lezzetli
elma şekerinizi keyifle yemenizi temin eder iyi günler dileriz.