İlk önce iki adet büyük boy elmaları güzelce yıkayın ve elmaları soyun.
Daha sonra soyduğunuz iki adet büyük boy elmayı rendenin en büyük delikli yani gözlü kısmı ile rendeleyin. Rendeleme işlemi bittikten sonra rendelenmiş elmaları tavaya alın ve kavurun. Kavurma işleminde elmalar önce suyunu salacak. Daha sonra ise suyunu çekecektir. Bu kavurma işlemini kısık ateşte yapmanız önerilir. Çünkü elmalar yanabilir. Bu kavurma esnasında elmalara bir yemek kaşığı pudra şekerini koyun. Pudra şekeri ile elma birbiri ile özleşince kavurma işleminiz bitmiş olur. Ocaktan aldığınız elmalara bir tatlı kaşığı tarçın ilave edin ve karıştırın. Kavrulan elmalar soğur iken bir paket pötibör bisküviyi rondodan yani mutfak robotundan geçirin. Pötibör bisküviler ne un kıvamında ne de iri taneli kalmamalıdır. Bu işlemden sonra pötibör bisküvi ile kavrulmuş elmaları aynı kaba koyun ve yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemi bittikten sonra düz yani yayvan bir tabağa Hindistan cevizini koyun.
Son olarak elma ve pötibör bisküvi karışımını fındık büyüklüğünde yuvarlak toplar haline getirin. Daha sonra Hindistan cevizine bulayın ve üzerine kürdan takın. Elma harcı bitene kadar bu işlemi uygulayın. Ayrıca dış süslemesini illa Hindistan cevizi ile yapmak zorunda değilsiniz. Elma toplarını bitirdikten sonra kısa bir süre dolapta bekletin. Tatlınız dinlenmiş olacaktır.
Afiyet olsun.