Yer Elması Çorbası, Özellikle günümüzde ön plana çıkan ve Türk mutfağında yer bulmaya başlayan yer elmasının salatası, zeytinyağlı yemeği ve çorbası yapılmaktadır. Türk damak tadına pek uygun olmayan bu bitki aromatik tadı ile oldukça hafif ve sağlıklı doğal bir sebzedir.
Yer elması çorbası yapımı oldukça kolay ve maliyeti oldukça düşük bir besindir.
Bunun yanı sıra vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir.
- Bir adet havuç
- Yarım kilo yer elması
- Bir su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Dört su bardağı su
- Bir yemek kaşığı un
- Tuz
Yer Elması Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle derin bir tencere içerisinde yağ eritilerek havuç ve yer elması rendelenir ve beş dakika kadar kavrulur. Yumuşayan yer elmasının üzerine un da eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından suyumuzu tencereye ekleyerek sebzeler pişinceye kadar kaynamaya bırakılır. Son olarak süt eklenir ve bir taşım daha kaynatılıp tuz eklenir. Üzerine tereyağı eritilip dökülerek sıcak bir şekilde servis edilir. Yer Elması Çorbası hazır
Afiyet olsun.